En uslåelig kominasjon, sjokolade og jordbær. Pakket inn i en sprø og deilig paibunn…mums!!
Du trenger: ( til 4 porsjoner)
Paideig:
75 g mel
1 ss melis
en klype salt
50 g smør, i terninger
1- 2 ss kaldt vann
260 g jordbær
100 g sjokolade ( mørk sjokolade, men helst ikke 70 %)
2 ss potetmel
perlesukker
egg til pensling
Slik gjør du:
Lag paideig ved å blande sammen mel, melis og salt i en kjøkkenmaskin. Tilsett smør i terninger. Miks til slutt inn kaldt vann til du har en fast og fin deig. Legg deigen i kjøleskapet i ca 30 min.
Sett stekeovnen på 170 grader. Del jordbær i to ( evt tre om de er store). Grovhakk sjokoladen. Rør sammen sjokolade, potetmel og jordbær i en bolle. Kjevle ut deigen i 2 sirkler, på et bakepapirkledd stekebrett. Vi delte altså deigen i to og hver pai var nok til to personer. Du kan selvsagt lage flere paier, for eksempel 4 små eller en stor. Legg jordbær og sjokoladeblandingen midt på sirkelen. Spar igjen en kant rundt hele hvor du ikke legger på noe fyll. Brett så inn kantene slik at det dekker litt ytterst av fyllet. Pensle galettene med pisket egg. Dryss på litt perlesukker. Stekes til de er gyldne og fine. Våre var i ovnen ca 45 min. Server gjerne med krem, vaniljeis eller vaniljesaus.
Leave a Reply