Galette med plommer og bringebær er en super digg, litt rustikk dessert som jeg anbefaler deg å prøve! Denne paien er faktisk ganske enkel å lage og smaker utrolig godt med litt pisket krem, vaniljeis eller vaniljesaus.
Du trenger (til 2 personer ) :
75 g mel
1 ss melis
en klype salt
50 g smør, i terninger
1 ss kaldt vann
140 g bringebær
2 store plommer
1 ss potetmel
3 ss sukker
2 ss blåbærsyltetøy
Perlesukker
Egg til pensling
Fersk mynte
krem, is eller vaniljesaus om ønskelig
Slik gjør du:
Lag paideig ved å blande sammen mel, melis og salt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Tilsett kaldt smør i terninger. Når du har en smuldret deig tilsetter du kaldt vann til du får en samlet og fin deig. Det er viktig at deigen ikke behandles for mye. Legg den i plastfolie og sett den i kjøleskapet i ca 1 time, evt natten over.Sett stekeovnen på 175 grader. Del plommer i skiver. Bland plommeskiver og bringebær med potetmel og sukker i en bolle.
Kjevle ut deigen i 2 sirkler, på et stekebrett kledd med bakepapir (sirklene skal være ca 17 cm i diameter.) Legg på et lag syltetøy midt på sirkelen. Spar igjen en kant rundt hele leiven hvor du ikke legger på noe fyll. Legg så plommer og bringebær oppå syltetøyet.
Brett inn kantene slik at de dekker litt av det ytterste fyllet. Pensle kantene med pisket egg og dryss litt perlesukker over galettene. Sett de i kjøleskapet i ca. 15 minutter før de stekes til de er gyldne og fine, ca 30 min. Pynt med fersk mynte. Server gjerne med krem, is eller vaniljesaus.
Leave a Reply