Marsipanboller med bringebær og sjokolade er like godt som det høres ut som! Hvis du ønsker kun smak av bringebær og marsipan kan du droppe den finrevede sjokoladen. Når det kommer til valg av marsipan anbefales det at du velger den med mest mulig mandel.
Du trenger : ( ca 16 boller)
800 g hvetemel
100 g sukker
1 pk. tørrgjær
4.5 dl melk
150 g smør, i terninger
Fyll:
120 g bringebørsyltetøy
150 g marsipan
50 g mørk sjokolade ( kan sløyfes)
egg til pensling
Slik gjør du:
Bland tørrvarene i en bolle. Varm melk til ca. 30 grader og miks sammen med tørrvarene, gjerne med en kjøkkenmaskin. Tilsett små terninger med smør til slutt og elt sammen til du har en jevn og fin deiig, ca 10 minutter. Sett til heving. Når deigen har doblet størrelse kjevler du ut et rektangel på ca. 65×40 cm. Smør på syltetøy over hele leiven. Legg på små biter av marsipan og hvis du ønsker finrevet sjokolade. Dette kan sløyfes om du kun ønsker smak av marsipan og bringebær. Rull deigen sammen til en pølse og del opp i biter. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir og etterhev i ca. 45 min. ( Hvis du vil at bollene skal “flyte sammen ” som på bildet legger du de litt tettere sammen enn du vanligvis gjør.) Forvarm ovnen til 220 grader. Pensle bollene med egg og stek i ca. 12-15 min til de er gylne. (Steketid vil variere fra ovn til ovn)
Leave a Reply