Brød er alltid godt! Rett og slett. Det passer til så mye og så kan det varieres i det uendelige. Her kommer noen små tips og triks:
- Det er lurt å finne seg noen gode grunnoppskrifter og så kan man variere topping og fyll etter eget ønske. For eksempel digger vi oppskriften vår på hvitløksbrød. Bruker man den lykkes man alltid og sitter igjen med et super digg hvitløksbrød! Så da tok vi bort hvitløken og erstattet det med søte plommetomater og vips fikk et deilig tomatbrød. Smart ikke sant!
- Valg av ingredienser kan gjøre at en rett går fra å være god til fantastisk. Når du lager tomatbrød, velg de søteste tomatene du kan finne. Men ikke bare det; oppbevar tomatene på kjøkkenbenken. Ligger de i kjøleskapet mister de smaken sin da modningsprosessen bremser opp.
- Fylt brød har ingen begrensninger. Prøv ulike kombinasjoner med ulike typer ost, hvitløkssmør og urtesmør, ferske urter, soltørkede tomater, ja her kan du bare ta det du selv liker best. Sett brødet på bordet og la folk dra av store deilige biter selv.
- Oppskriften på søtpotetbrød er opprinnelig fra en kokebok som er mange år gammel. Har du en kokebok liggende fra en mor, bestemor eller oldemor? Ta den i bruk!! Søtpotetbrødet var opprinnelig med vanlig potet og vi gjorde en liten endring for å få en ny og litt annerledes vri.
- Noe av det vi synes er viktigst for å få til et godt resultat er eltetiden ( når du lager brød som skal eltes / knas .) Ikke ha for hastverk her! Dette påvirker resultatet!
Vi kommer nok til å fylle opp “tilbehør”-kategorien med masse deilige brød så det er bare å glede seg. Her kommer 4 typer brød du bare må prøve! Enkle og super gode!
Hvitløksbrød http://www.ourkitchenstories.no/?p=109
Søtpotetbrød http://www.ourkitchenstories.no/?p=773
Fylt brød med basilikumsmør og mozzarella http://www.ourkitchenstories.no/?p=219
Leave a Reply