Vi innrømmer det gjerne – brød er alltid godt!! Fyller man det med noe digg, blir deg rett og slett uimotståelig! Har du ikke prøvd før, så er det bare å sette i gang. Super digg!
Du trenger : (1 brød)
350 g hvetemel
300 g sammalt speltmel
1 pakke tørrgjær
1 ts salt
2,5 dl melk
2 dl vann
0,5 dl rapsolje
Fyll:
100 g smør
ca 150 g revet mozzarella
havsalt
1/2 potte basilikum
Slik gjør du:
Bland hvetemel, sammalt speltmel, gjær og salt i en bolle. Varm melk og vann til ca 37 grader og bland inn rapsolje. Tilsett væsken i melblandingen og elt godt i en kjøkkenmaskin i ca 15 minutter. Sett til heving til deigen er dobbelt størrelse.
Sett ovnen på 250 grader. Sett en gryte med lokk inn i stekeovnen. Når deigen er ferdig hevet, tar du gryta ut av ovnen, velver deigen ned i gryta og setter den tilbake i ovnen – med lokket på. Stek brødet i 30 minutter. Ta så av lokket, senk temperaturen i ovnen til 200 grader og stek videre i ca 10 minutter. Ta brødet ut av ovnen og avkjøl.
Sett smøret i romtemperatur. Når smøret er mykt, blander du det med finhakket basilikum og litt havsalt.
Lag ruter i brødet- men pass på så du ikke deler det helt. Fyll smøret ned mellom rutene og ha deretter i osten. Pass på at smør og ost blir godt fordelt inn i brødet.
Pakk hele brødet inn i aluminiumsfolie og stek det ved 200 grader i ca 10 minutter.
Et tips: tilsett finhakket hvitløk i smøret og/ eller andre urter. Du kan også bruke annen ost, som eksempelvis parmesan eller cheddar.
Leave a Reply