Denne desserten ha blitt en klar favoritt! Så frisk og sykt god! Kombinasjonen mellom syrlig ananas, søt og smaksrik koriandersirup og fløyelsmyk kokossorbet er bare fantastisk! Ja denne må du bare prøve! Oppskriften er hentet fra kokeboka ” Maten og kjærligheten”.
Du trenger : ( til 4 porsjoner)
1 ananas
1 bunt frisk koriander
1 liten frisk ingefær uten skall, i skiver
2 dl sukkerlake av 100 g sukker og 1 dl vann, kokt opp og avkjølt
1 granateple
kokossorbet
Slik gjør du:
Kutt toppen og bunnen av ananasen. Skrell den deretter med en skarp kniv. Bruk sirkulære bevegelser med kniven og skjær fra topp mot bunn. Følg ananasens naturlige form ca 1 cm inn fra skallsiden. Fjern alt skall og ” bark ” fra frukten. Del ananasen i fire biter fra topp til bunn og skjær bort den harde kjernen. Skjær opp i tynne skiver på langs, ca 2 mm tykke og legg skivene på 4 tallerkener.
Kjør friske korianderblader, ingefærskiver og sukkerlake i en hurtigmikser til en grønn sirup. ( Da korianderplanter har veldig ulik størrelse kan det være lurt å begynne med ca 2/3 av ingefæren og ca 2/3 av sukkerlaken og spe på etter smak og behag )
Fordel ønsket mengde med koriandersirup over ananasen, legg på en skje med kokossorbet og pynt med granateplekjerner.
Leave a Reply