Dette er desserten for deg som vil ha en litt friskere dessert, med masse smak av deilig frukt og julens krydder. Servers med vaniljeis, mascarponekrem eller vaniljekesam.

Bakt frukt med julens krydder
Du trenger ( til 4 porsjoner):
2 pærer
2 epler
1/2 ananas
noen never tørkede tranebær
3 ss smør
2 ss honning
3 ss brunt sukker
5 nellikspiker
2 kanelstenger
3 stjerneanis
2 never mandler
1 ss smør
1 ts sukker
havsalt
Til servering: vaniljeis, mascarponekrem eller vaniljekesam
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 180 grader. Skjær pærer og epler i båter og ananas i biter.
2. Legg frukt og tranebær i en ildfast form. Renn over honning, legg i klatter med smør og dryss over sukker. Legg i hele nellikspiker, kanelstenger og stjerneanis. Bak i ovnen til frukten er mør og karamellisert, cirka 45 minutter. Rør litt underveis. Fjern krydder før servering.
3. Mens frukten er i ovnen: smelt sukker og smør i en stekepanne, ha i mandler og stek mandlene, på middels varme, til de blir gyldne og fine. Pass på at de ikke brenner seg. Dryss over litt havsalt til slutt. La de avkjøles og grovhakk.
4. Server lun frukt med hakkede mandler, is, mascarponekrem eller vaniljekesam
Dette ble desserten i går kveld, stor suksess, takk for oppskriften:)
Så hyggelig å høre 🙂