Har du noen modne bananer liggende er banankake perfekt å lage. Banankake er kjempe enkelt og smaker utrolig saftig og godt. Denne varianten er laget uten egg og med mørk sjokolade.
Antall: 1 banankake
Tid 75 min
Du trenger:
125 g smør
190 g hvitt sukker
40 g brunt sukker
5 bananer
270 g mel
2 ts bakepulver
1 ts salt
100 g mørk sjokolade
Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 175 grader.
2. Visp smør og sukker godt sammen, gjerne ved hjelp av en kjøkkenmaskin.
3. Mos 4 av bananene med en skje. Skjær den siste bananen i tynne skiver. Rør de moste bananene sammen med smør og sukkeret.
4. Bland siktet hvetemel med salt og bakepulver. Rør inn melet med resten. Tilsett hakket sjokolade til slutt og bland sammen, uten å vispe for mye.
5. Hell røren over i en brødform ( 11cm * 30 cm ) kledd med bakepapir. Legg bananskivene på toppen.
6. Stek i cirka 1 time. Steketid vil variere fra ovn til ovn.
7. Bananbrødet avkjøles før du skjærer tykke skiver.
Leave a Reply