Jeg er virkelig fan av enkle gratenger som hverdagsmiddag. Det krever ikke mye innsats og tar heller ikke kjempe lang tid. Dessuten kan den lages kvelden før, så har du middag på 1-2-3 dagen etter. Denne blomkålgratengen kan gjerne serveres med en deilig, frisk grønn salat til.
1 form ( 17 cm * 26 cm )
Tid: 35 min
Du trenger:
2 blomkål
1/2 squash
1 rødløk
1 mozzarella
120 g ridderost
1 beger creme fraishe
1/2 dl h-melk
en god håndfull bladpersille
skall av 1/2 sitron
salt, pepper
olje til steking
Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen til 225 grader. Rens blomkål og del den i små buketter.
2. Kok opp lettsaltet vann i en kjele og la blomkålen koke i et par minutter til den begynner å bli litt mør. Den skal fortsatt ha god tyggemotstand.
3. Skjær squash og rødløk i skiver. Del mozzarellaen i biter og riv ost. Stek squash i en tørr panne med litt pepper til skivene har fått litt farge. Stek så rødløk i litt olje. Løken skal ikke få farge, bare bli myk og blank.
4. Smør en ildfast form. Legg blomkål, squash, mozzarella og rødløk i formen. Bland creme fraise, melk, sitronskall og grovhakket persille i en bolle. Smak til med salt og pepper. Hell over formen.
5. Dryss over ost og stek i ovnen i cirka 20 minutter eller til sausen har satt seg og osten er gylden. Bruk gjerne grillelementet de siste par minuttene.
6. Serveres med et dryss havsalt og en deilig grønn salat.
Leave a Reply