Jeg fikk skikkelig smaken på blomkålris etter at jeg lagde det forrige uke ( Se oppskrift her: http://www.ourkitchenstories.no/blomkalris-med-gronnsaker/ ) så her kommer en ny variant med sopp. Jeg savner virkelig ikke pasta eller ris i denne retten altså..
Du trenger ( 2- 3 personer ):
1 blomkål
3 fedd hvitløk
2 stilker stangselleri
300 g sopp
2 vårløk
150 g grønne erter
1 ts hvitvinseddik
2 ss eplejuice
frisk dill
salt, peppper
smør til steking
Slik gjør du:
1. Skjær blomkål opp i biter, legg de i en foodprosessor og kjør til blomkålen har ris-lignende konsistens.
2. Finhakk hvitløk og hakk stangselleri. Skjær sopp i små biter og vårløk i tynne skiver.
3. Varm opp en kjele med vann og forvell de grønne ertene i ett minutt.
4. Varm smør i en stekepanne. Stek sopp, stangselleri og hvitløk til soppen har blitt gylden. Tilsett blomkål, hvitvinseddik og eplejuice og stek til alt er gjennomvarmt. Tilsett erter og vårløk og bland alt godt sammen. Smak til med hakket dill, salt og pepper.
Leave a Reply