På høsten spiser vi suppe til middag flere ganger i måneden.. Det er noe alle liker og så er det jo så raskt og greit å lage. Alle klarer å lage gode supper tenker jeg, og du kan eksperimentere med ulike råvarer og smaker. Det som hvertfall er sikkert er at en god suppe definitivt ikke er kjedelig mat!
Du trenger ( til 6 porsjoner):
1 gul løk
2 fedd hvitløk
2 blomkål ( ca 1.2 kg)
120 g gulrot
2 ss karripulver
1 ts malt ingefær
1/2 ts paprikapulver
1/2 ts cayennepepper
8 -10 dl grønnsaksbuljong/kraft
1 boks kokosmelk
sitron
salt, pepper
olje til steking
Til topping: ristede kikerter (fås kjøpt ferdig om du ikke vil lage), friske urter som koriander
Slik gjør du:
1. Finhakk løk og hvitløk. Skjær blomkål og gulrot i biter.
2. Varm olje i en stor kjele. Stek først løken et par minutter uten at den tar farge, før du tilsetter hvitløk, gulrot og blomkål. Stek et par minutter til.
3. Tilsett så karri, ingefær, paprikapulver og cayennepepper. Stek ytterligere et minutt.
4. Hell oppi buljong /kraft ( start med 8 d) og kokosmelk og kok opp suppen. Kok så til blomkålen og gulrøttene er møre og kjør deretter suppen glatt med en stavmikser. Tilsett mer kraft buljong/ kraft om nødvendig. Smak til med sitron, salt og pepper.
5. Serveres med for eksempel ristede kikerter og koriander.
Leave a Reply