Jeg blir aldri lei hvetebakst.. Hvem blir egentlig det..?! Hva med å lage deilige hveteboller med hvit sjokolade og bringebær? En uslåelig kombinasjon.
Du trenger ( til 16 boller):
800 g hvetemel
175 g sukker
1 ts kardemomme
1 ts hjortesalt
1 pakke ferskgjær
4 dl melk
150 g smør
100 g hvit sjokolade
160-200 g ferske bringebær
egg til pensling
Slik gjør du:
1. Bland mel, sukker, kardemomme og hjortesalt i en bolle. Smuldre i gjær. Varm melk til cirka 30 grader og elt sammen med det tørre. Tilsett terninger med smør og elt i 10 minutter etter at smøret er blandet godt inn. Dekk til bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse.
2. Hakk sjokoladen. Grovhakk bringebærene.
3. Når deigen har hevet til dobbelt størrelse kjevler du ut et rektangel på cirka 65*35 cm. Dryss hvit sjokolade og bringebær over leiven. Du kan lage snurrene på to ulike måter: 1) rull deigen sammen til en pølse og dele den opp i boller. 2) brett deigen i to, på langs, og kjevle deigen lett igjen. Vær litt varsom når du gjør dette. Skjær remser og tvinn hver av dem før du slår en knute. Det vil gi litt søl å lage bollene på denne måten, men det du kan bare dytte sjokoladen og bringebærene som er på vei til å falle ut lett på plass i deigen igjen.
4. Sett bollene på stekebrett med bakepapir. Dekk til bollene med et håndkle og etterhev i omtrent 45 minutter.
5. Pensle bollene med sammenvispet egg og stek bollene midt i ovnen ved 225 grader i 10-15 minutter.
Dagmar says
Can I have the Recipe in english please? Best regards Dagmar
Lene Engelstad says
Hi! The recipes are currently only in Norwegian. Best regards Lene