Disse bollene har blitt en favoritt her i huset… Kombinasjonen mellom deilig, fløyelsmyk vaniljekrem og søte blåbær er utrolig godt. All hvetebakst er for så vidt best så fersk som mulig, og disse er intet unntak. Spises de rykende ferske kommer virkelig vaniljekremen til sin rett. Har du andre bær liggende en blåbær, for eksempel bringebær kan disse også brukes.
Lene
Du trenger: ( 16 boller)
800 g hvetemel
100 g sukker
1 pk. tørrgjær
1⁄2 l melk
150 g smør, i terninger
Fyll:
125 g blåbær
vaniljekrem:
1 vaniljestang
2 store eggeplommer
2.5 dl fløte
0.5 dl sukker
2 ss maisenna
egg til pensling
Slik gjør du:
1. Bland tørrvarene i en bolle. Varm melk til cirka 30 grader og miks sammen med tørrvarene, gjerne med en kjøkkenmaskin. Tilsett små terninger med smør til slutt og elt sammen til du har en jevn og fin deig. Du bør elte i cirka 10 –15 minutter etter at smøret er blandet inn deigen. Sett til heving.
2. Lag vaniljekrem: Del vanilkjestang på langs og skrap ut frøene. Putt eggeplommer i en bolle og pisk inn fløte med en gaffel. Putt så sukker, masisenna, vaniljefrø og selve vaniljestangen i en kjele. Sett på litt over middels varme og hell i fløteblandingen mens du pisker med en visp. Du vil raskt få en tyknet krem. Ta den av plata og hell kremen over i en liten bolle ( fortsatt med vaniljestangen). Legg plastfolie over ( helt ned mot kremen) og avkjøl i kjøleskap.
3. Når deigen har dobbelt størrelse kjevler du ut et rektangel på cirka 60×40 cm. Smør vaniljekrem over hele leiven. (Husk å fjerne vaniljestangen.)Legg over blåbær. Rull deigen sammen til en pølse og del opp i biter. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir og etterhev i cirka 45 minutter.
4. Forvarm ovnen til 220 grader. Pensle bollene med sammenpisket egg og stek i ca. 12 min. (Steketid vil variere fra ovn til ovn.)
Leave a Reply