Det er morsdag og det må feires med deilig bakst! Mødre fortjener å bli feiret. Jeg er så heldig å få være mamma til to, nydelige små. Selv har jeg og Linda verdens beste mamma, som forresten er kjempe flink til å bake! Grunnoppskriften på denne bringebærsnurrkaken er hentet fra henne. Nam!!
-Lene-
Du trenger: (2 brødformer)
750-800 g mel + litt mel til utbaking
1 pose tørrgjær
1 dl sukker
300 g smør
4 dl melk
1 egg
ca 200 g (rørt)bringebær syltetøy
1 stort eple, uten skall, i små terninger
egg til pensling
melis
perlesukker
Slik gjør du:
Bland hvetemel, gjær og sukker i en bolle/ kjøkkenmaskin. Smelt smør og rør inn melk. Varm opp til ca 30 grader. Bland væsken og egget inn i det tørre og elt til deigen er glatt og smidig. Hev til dobbelt størrelse, ca 1 time. Forvarm ovnen til 180 grader. Kjevle ut deigen til et rektangel, ca 60 * 40 cm. Smør på et lag med syltetøy. Legg på eplebiter. Rull sammen slik at du får en lang pølse og del den i to. Bruk en skarp kniv og del hver av pølsene på langs. Tvinn to og to deler sammen slik at du på nytt får to pølser og legg de i smurte brødformer. Formene vi brukte var 30 * 11 cm. Etterhev i ca 30 min. Pensle med egg og dryss over litt perlesukker. Stekes nederst i ovnen i ca 60 min, steketiden vil variere fra ovn til ovn. Bruk en pinne til å stikke i kaka for å se om den er ferdig. Lag melisglasur og ringle over kaka, sammen med et ekstra dryss perlesukker.
Leave a Reply