Hva med å lage et brytebrød som ser ut som et juletre? Garantert en suksess på julelunsjen. Brytebrødet kan serveres med pesto, forskjellig type pålegg eller en tomat dipping saus. Velger du å lage en tomat diping saus anbefaler jeg deg å kjøpe hermetiserte tomater av god kvalitet.
Du trenger ( til 2 brytebrød / juletre) :
700 g hvetemel
150 g sammalt hvete, finmalt
1 pakke tørrgjær
en god klype salt
3 dl vann
3 dl h-melk
2 ss olivenolje
700 g hvetemel
150 g sammalt hvete, finmalt
1 pakke tørrgjær
en god klype salt
3 dl vann
3 dl h-melk
2 ss olivenolje
110 g ost, feks parmesan, revet
egg til pensling
tomat dipping saus:
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
olivenolje
1 boks hermetiserte tomater
ca 2 ts sukker
1 ts kapers, avrente
havsalt, pepper
en håndfull fersk basilikum
Slik gjør du:
Lag deigen ved å blande sammen begge meltypene med gjær og salt. Varm melk og vann til ca 30 grader. Elt væsken inn i det tørre, sammen med olje. Elt i ca 10 minutter. La deigen heve til dobbelt størrelse.
Lag deigen ved å blande sammen begge meltypene med gjær og salt. Varm melk og vann til ca 30 grader. Elt væsken inn i det tørre, sammen med olje. Elt i ca 10 minutter. La deigen heve til dobbelt størrelse.
I mens lager du dippingsaus; Finhakk løk, hvitløk og kapers. Varm en kjele med litt olje oig stek løken til den er myk og blank. Tilsett hermetiserte tomater, hvitløk, kapers og sukker. Kok i 20-30 minutter. Smak så til med salt og pepper. Ta av plata og tilsett grovhakket basilikum.
Riv ost. Når deigen er ferdig hevet knar du revet ost inn i deigen.
Del så deigen opp i små rundstykker, 50 stk. Fordel rundstykkene på to bakepairkledde stekebrett, og legg de slik du ser på bildet. Ha litt avstand mellom rundstykkene. Etterhev i ca 30 minutter.
Forvarm ovnen til 225 grader. Pensle brødet med egg og stek i ca 10 minutter. Steketiden vil variere fra ovn til ovn.
Brytebrødet serveres med litt lunken tomat dipping saus.
Leave a Reply