Fylt brød, perfekt kosemat spør du meg! Dette cheddarbrødet er fylt med urter- perfekt om du skal ha deilig tilbehør til en høstsuppe eller gryte.
Du trenger:
1 pakke tørrgjær
0,5 dl lunket vann
1 ts sukker
1 ss hvetemel
500 g hvetemel + litt til utbaking
1/2 ts salt
35 g smeltet smør
3,75 dl melk
Fyll:
80 g smør, mykt/ romtemperert
120 g cheddar
5 ss finhakkede urter, for eksempel bladpersille og basilikum
Slik gjør du:
Lag deigen på følgende måte: I en bolle rører du ut gjær, vann, sukker og 1 ss hvetemel. Ha over plastfolie og la gjæren stå til heving til du ser gjæren reagerer (Det vil si at den blir boblende og “tykk”) I en bakebolle blander du 500 g hvetemel med salt. Smelt smør i en kjele, tilsett melk og varm melkeblandingen til ca 37 grader. Elt deretter melk og smør blandingen inn i hvetemelet. Ha deretter i den hevede gjæren og elt alt godt sammen i minst 10 minutter. Du skal nå ha en glatt og elastisk deig. Sett til heving (til dobbelt størrelse)
Sett ovnen på 250 grader. Sett en gryte med lokk inn i stekeovnen. (NB! Sjekk at du har en gryte som tåler å stå i stekeovnen) Når deigen er ferdig hevet, tar du gryta ut av ovnen, velver deigen ned i gryta og setter den tilbake i ovnen – med lokket på. Stek brødet i 25 minutter. Ta så av lokket, senk temperaturen i ovnen til 200 grader og stek videre i ca 10 minutter
Ta så brødet ut av ovnen og avkjøl til det er lunkent. Mens brødet avkjøles kan du gjøre klart fyllet: Riv cheddar og finhakk urter. Bland smør og urter godt sammen.
Lag ruter i brødet med en skarp brødkniv- men pass på så du ikke deler det helt gjennom. Fordel urtesmør ned mellom rutene og ha deretter i osten. Pass på at alt blir godt fordelt over hele brødet.
Stek deretter brødet ved 220 grader i ca 5-10 minutter- til osten har smeltet og er litt gyllen.
Tone says
Etter man har hatt i ostefyllet, skal den stekes uten lokk de siste minuttene da? 🙂
Lene Engelstad says
Brødet kan legges på stekebrett, altså uten lokk 🙂