Vi elsker sånne kjappe gryter med masse smak. Server gryta med nan eller roti (indisk brød), rømme og frisk koriander.
Du trenger ( 4 porsjoner):
1 gul løk
700 g søtpotet
1 ts oregano
1 ts spisskummen
1 nellikspiker
litt cayennepepper (avhengig av hvor sterk du liker retten)
1 boks svarte bønner ( 285 g)
1 boks chilibønner ( ca 400 g)
2 ss tomatpure
1 boks hermetiske tomater
1 ts sukker
2 dl grønnsaksbuljong/kraft
nanbrød/ tortillalafser
rømme
frisk koriander
Slik gjør du:
1. Grovhakk løk og skjær søtpotet i terninger.
2. Stek løken til den er blank, tilsett søtpotet og stek i noen minutter sammen med krydder.
3. Tilsett så skylte, avrente svarte bønner, chilibønner, tomatpure, hermetiske tomater, sukker og grønnsaksbuljong.
4. La gryten koke til søtpoteten er mør og sausen tykner. Ta ut nellikspiker og server med nanbrød eller roti, rømme og frisk koriander.
Leave a Reply