Gjør nok et unntak under kategorien ” søtt med frukt og bær”, for disse inneholder hverken det ene eller det andre, men de var så sjukt gode at de må med allikevel. Disse gikk unna i en fei!
Du trenger ( til 18 stk):
150 g romtemperert smør
70 g hvitt sukker
70 g brunt sukker
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 egg
100 g peanøtter
100 g mørk sjokolade, 70 %
Slik gjør du:
1. Rør smør, hvitt og brunt sukker luftig.
2. Rør inn egget.
3. Bland så inn siktet hvetemel og bakepulver. Rør raskt sammen. Bland til slutt inn peanøtter og hakket sjokolade.
4. Pakk deigen inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet i minst 30 minutter.
5. I mens forvarmer du ovnen til 180 grader.
6. Rull små kuler av deigen og plasser de på et bakepapirkledd stekebrett. Ha god avstand mellom kulene.
7. Stek cookiene i cirka 15 minutter. De skal være myke og fått litt farge i kantene når du tar de ut. ( Cookiene på bildet kunne fått litt mindre tid i ovenen.)
Trine says
Hei! For noen fine cookies, jeg fikk umiddelbart lyst til å bake dem 🙂 Når du skriver brunt sukker, mener du brun farin eller demerarasukker? Jeg har brent meg på dette før, og smerterlig fått erfart at de to sukkertypene gir ikke alltid samme resulat i forhold til smak og konsistens. Mvh Trine.
Lene Engelstad says
Hei! Jeg har brukt brun farin. Håper de faller i smak!