– ANNONSE –
Personlig er jeg kjempe glad i å ha krukker stående fremme på kjøkkenet, fylt med pasta, granola eller kjeks. Det ser både delikat og dekorativt ut. Det innbyr til matlaging og mathygge. Det er så fint å kunne ha oppbevaringskrukker som både er freshe å se på samtidig som de enkelt kan brukes i hverdagen. Scala serien fra Holmegaard har rett og slett en flott kombinasjon mellom nydelig look og praktisk design. Den består av glasskrukker, flaske og drikkeglass.
Glasskrukkene kommer i ulik størrelse; 2 dl, o,75 l, 1 l og 2 l. På denne måten dekker de mange behov når det kommer til oppbevaring av ulike typer tørrvarer som mel, sukker, granola og pasta. I den minste krukken kan du oppbevare krydder, nøtter eller for eksempel en deilig hjemmelaget dressing. Flasken rommer 1 l og i denne kan du blant annet oppbevare juice og melk. Det å fylle en glassflaske med melk gir helt klart en nostalgisk følelse og er så mye hyggeligere å sette på frokostbordet enn en melkekartong. Oppbevaringskrukkene og flasken er lufttette og har linjer i glasset som fungerer som måleskala. I toppen av glasset er det en tett silikonring og en metallbøyle i fjæret stål, som fungerer som et håndtak. http://www.holmegaard-design.no/soek?q=scala
Denne gangen har jeg fylt krukker og flaske med havregryn, melk, tørkede tranebær og kjempe deilige cookies
Du trenger ( ca 20 stk):
140 g smør, romtemperert
70 g hvitt sukker
70 g brunt sukker
1 stort egg
1oo g hvetemel
90 g havregryn
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
100 g mørk sjokolade, grovhakket
100 g tranebær
Slik gjør du:
Rør smør og sukker godt sammen. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Tilsett egget og rør godt. Bland deretter inn hvetemel, havregryn, bakepulver og salt. Tilsett hakket sjokolade og tranebær og rør godt sammen. Sett deigen i kjøleskapet i minst 30 minutter. Rull små kuler av deigen og plasser dem på et bakepapirkledd stekebrett. Ha god avstand mellom kulene. Stek cookiene i ca 15 minutter ved 180 grader. Oppbevares i lufttett boks.
Leave a Reply