Denne couscous salaten er nydelig og har mild, rund smak. Kan spises slik den er, sammen med godt brød, eller som tilbehør til burger.
Du trenger: (4 porsjoner)
3 dl couscous
3 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
300 g frosne erter
1 stor agurk
180 g fetaost
Til basilikum vinaigrette:
1 potte basilikum
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
2 dl extra virgin olivenolje
4 ss sitronsaft
1 toppet ts dijonsennep
salt, pepper
Slik gjør du:
Kok couscous etter anvisning på pakken, sammen med grønnsaksbuljong. Kok opp vann i en kjele, og gi ertene et raskt oppkok. Del agurken i to, skrap ut kjernen og riv agurken på et rivjern. Del fetaosten opp i små biter.
Lag vinaigretten ved ha alle ingrediensene i en food processor og kjør alt godt sammen til du får en jevn dressing. Smak til med salt og pepper.
Bland revet agurk og erter inn i couscousen. Ha vinaigretten over couscousen. Dersom du ikke bruker alt, kan den oppbevares et par dager i kjøleskap. Sett eventuelt en ekstra skål med vinaigretten på bordet slik at man kan forsyne seg ekstra ved servering. Bland til slutt inn fetaosten og krydre med salt og pepper. Server.
Leave a Reply