Har du noen gang prøvde å lage Dutch baby pannekake? Det er en fluffy og litt tykk pannekake som kan serveres med frukt, bær, krem, is…you name it. Den stekes i ovnen i en stekepanne og kanten på pannekaken blir kjempe høy. Når den tas ut av ovnen synker den ganske mye sammen, men forblir allikevel luftig og kjempe god. Midt i pannekaken er det da god plass til deilig fyll… Denne gangen serverte jeg den med gresk vaniljeyoghurt og limemarinerte bær.
Du trenger:
3 egg
1.5 dl melk
1.5 dl mel
2 ss sukker
frøene av en vaniljestang
en klype salt
ca 1.5 ss smør
250 g bær, for eksempel bringebær og jordbær
1 lime
2 ts brunt sukker
gresk vaniljeyoghurt
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 grader og sett en stekepanne inn i ovnen mens ovnen blir varm. ( Stekepannen bær være cirka 20 cm i diameter og hele stekepanna må tåle varme)
2. Bland egg, melk, mel, sukker, frøene av en vaniljestang og litt salt i en bolle og visp godt sammen.
3. Når ovnen er 200 grader putter du smøret i panna og lar det smelte. Ta panna ut av ovnen ( bruk gryteklut!!) og vri på pannen slik at også sidene dekkes av smør. Hell i røren og sett pannen inn igjen i ovnen. Stek til pannekaken er gylden, høy og fluffy med en fordypning i midten. Dette tar cirka 25 minutter.
4. Mens pannekaken er i ovnen lager du limemarinerte bær; legg bær i en bolle, skvis over saft av 1 lime og dryss over brunt sukker. Bland det godt sammen og sett kaldt.
5. Server pannekaken med yoghurt og bær.
Leave a Reply