Nå er det snart påske og mange skal ut på tur. Da er det jo perfekt å ta opp noe fra fryseren og putte ned i sekken til lunsjpausen. Nå er det ikke slik at disse bare passer i nistepakka.. Disse passer også veldig bra dersom man skal kose seg litt ekstra til kvelds – og smaker ennå bedre med en avokadokrem- oppskrift finner du her Grønn sandwich med spicy avokadokrem , en digg salsa og rømme.
-Linda-
Du trenger: (10 stk)
Til deigen:
200 hvetemel
litt salt
80 g smør
1 egg
1⁄2 dl melk
Fyll:
1 sjalottløk, finhakket
2 maiskolber (kokte)
1 boks sorte bønner
1 ts spisskummen
1⁄2 malt chili
salt og pepper
1 dl grønnsakskraft
5–7 skiver syltet jalapeneo, finhakket
2 never frisk koriander, finhakket
1 ss lime
olje til steking
Egg til pensling
Slik gjør du:
Bland hvetemel og salt. Smuldre i smør, gjerne ved å bruke en kjøkkenmaskin. Tilsett så egg og melk og elt til du har en smidig deig. Ha plastfolie rundt deigen og la den hvile i kjøleskapet.
Finhakk sjalottløk og skjær maiskorn av maiskolbene. Renn av væsken fra bønnene skyld dem under kaldt vann. Stek løken til den er myk og blank. Ha i spisskummen, chili, salt og pepper og stek i et minutt. Ha deretter i bønner, mais og grønnsakskraft og stek alt i noen minutter til. Når kraften er kokt inn, tar du panna av plata og blander inn finhakket jalapeneos, koriander og lime.
Sett ovnen på 200 °C. Kjevl ut deigen til den er 1-1,5 mm tykk. Bruk en skål, cirka 12 cm i diameter og trykk ut 10 sirkler. Legg 1 ss fyll i midten av sirkelen. Pensle rundt kanten, brett over og trykk endene mot hverandre.Pensle med egg.
Stek i 15-17 minutter eller til de er gylne.
Server med avokadokrem, rømme og salsa.
Gyri Nævdal says
snaddergodt! -også for skeptikere (…) fin måte å introdusere nye smaker på 🙂
Lene Engelstad says
Veldig hyggelig tilbakemelding 🙂