Dette tomatbrødet er enkelt og relativt raskt å lage. Det er få ingredienser og vi anbefaler deg å velge søte, små plommetomater og en god extra virgin olivenolje. La de få ingrediensene som er få skinne litt ekstra. Denne oppskriften ga et middels stort tomatbrød.
Du trenger:
200 g mel
1 ts gjær
litt salt
1,25 dl vann ( ca 20 grader)
1 ss olivenolje
Topping:
extra virgin olivenolje
ca 6 små plommetomater, i skiver
fersk rosmarin
havsalt og pepper
Slik gjør du:
Bland mel, gjær og salt i en kjøkkenmaskin. Tilsett vann og olje. Elt i ca 10 min. Hev til dobbelt størrelse, ca 1 time. Kjevle ut deigen til en liten sirkel, ca 1 cm i tykkelse. Pensle bunnen med et lag olivenolje. Legg på skiver av plommetomater som du dytter litt ned i bunnen. Ikke legg tomatene helt ut på kanten. Legg på fersk rosmarin. Dryss over litt sort pepper og havsalt. Stekes ved 225 grader til du har fått en gylden overflate, ca 15 min. Dette vil variere fra ovn til ovn. Skjær opp i biter når tomatbrødet har hvilt litt på kjøkkenbenken, ringle over god olivenolje og dryss over litt havsalt.
[…] Tomatbrød http://www.ourkitchenstories.no/?p=748 […]