Jeg fikk veldig lyst på en dessert med deilig karamellsaus.. Karamellsausen som jeg bare digger!! Du kan se en tidligere oppskrift med den her: http://www.ourkitchenstories.no/marengs-med-karamell-og-sjokolade/
Butterdeigsterter med epler er enkelt og kjempe godt og passer perfekt med karamellsausen. Tenk når de norske eplene kommer da! Men det er jo (heldigvis) lenge til..
Personer: 2
Tid: 35 min
Du trenger:
karamellsaus:
1⁄2 dl vann
180 g sukker
1⁄2 dl kremfløte
3 ss smør
en klype salt
2 butterdeigsplater
1 1/2 eple
1 raus ss smør
1 ts kardemomme
1 egg
perslesukker
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175 grader. Legg butterdeigsplatene til tining.
2. Lag karamellsaus: Mål opp alle ingrediensene slik at de står klare ved komfyren. Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele på middels varme. Rør slik at sukkeret blir oppløst. Skru opp varmen, og kok så opp uten å røre. Pass på at ikke sukkeret brenner seg. Den er klar når blandingen har blitt lysebrun. Mens du venter på at blandingen blir klar ; varm fløte i en ny kjele opp til kokepunktet. Rør inn smør i fløten. Ta kjelen med sukkerblandingen av plata og tilsett oppvarmet fløte litt og litt mens du rører godt. Sett kjelen tilbake på plata og la karamellen småputre i cirka 1 minutt, mens du rører av og til, før du tar den av plata. Sil om nødvendig. La den avkjøle. Smak til med havsalt.
3. Skjær eplene i små båter. Varm smør i en panne og stek eplene i noen minuttter sammen med kardemomme. Eplene skal fortsatt ha god tyggemotstand når de er ferdigstekte.
4. Pensle kanten ( cirka 1.5 cm ) rundt hele butterdeigsplatene med sammenpisket egg. Legg på eplene på platen ( men ikke der du har penslet). Dryss over perlesukker. Stek til tertene er gyldne og fine, 15-20 minutter.
5. Server tertene med lunken karamellsaus.
Leave a Reply