Det er snart fastlavn og det må feires her på bloggen med en ny oppskrift på fastelavnboller. Denne gangen med vanlig krem OG vaniljekrem, nam! Vær litt forsiktig med sukkeret i selve kremen, da vaniljekremen er søt nok i seg selv.
Et alternativ er fastelavnsboller med pasjonsfrukt og mascarpone : http://www.ourkitchenstories.no/fastelavnesboller-med-mascarponekrem-og-pasjonsfrukt/
Du trenger ( til 16 boller):
800 g hvetemel
130 g sukker
1 pakke ferskgjær
1 ts kardemomme
4.5 dl melk
1 egg
150 g smør
vaniljekrem:
2 stk vaniljestenger
4 store eggeplommer
5 dl fløte
1 dl sukker
4 ss maisenna
kremfløte
sukker
melis
egg til pensling
Slik gjør du:
1. Smuldre gjær sammen med mel, sukker og kardemome. Varm melk til cirka 30 grader, bland egget i melken og elt sammen med det tørre. Tilsett terninger med smør og elt i 10 minutter etter at smøret er blandet godt inn. Dekk til bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse.
2. Lag vaniljekrem: Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Putt eggeplommer i en bolle og pisk inn fløte med en gaffel. Putt så sukker, masisenna, vaniljefrø og selve vaniljestangene i en kjele. Sett på litt over middels varme og hell i fløteblandingen mens du pisker med en visp. Pass på at du ikke ødelegger vaniljestengene. Du vil etterhvert få en tyknet krem. Ta den av plata og hell kremen over i en bolle ( fortsatt med vaniljestangen). Legg plastfolie over ( helt ned mot kremen) og avkjøl i kjøleskap.
3. Slå sammen deigen, del den i 16 biter og rull dem til boller . Sett bollene på stekebrett med bakepapir. Dekk til bollene med et håndkle og etterhev i omtrent 45 minutter.
4. Pensle bollene med sammenvispet egg og stek bollene midt i ovnen ved 225 grader i 10-15 minutter.
5. Visp ønsket mengde fløte og litt sukker til krem. Kremen bør ikke være for søt.
6. Del bollene i to og fyll med krem og vaniljekrem. Dryss over litt melis på toppen og server.
Sal says
How can I get your wonderful recipes in English? ❤️
Lene Engelstad says
The recipes are currently only in Norwegian ☺️