Jeg elsker flettebakst med deilig fyll. Den ser utrolig fristende ut og smaker enda bedre! Perfekt helgekos! Jeg brukte blåbærsyltetøy uten tilsatt sukker, for her får du nok sukker i baksten og i den hvite sjokoladen, samt at jeg drysset litt perlesukker over til slutt.
Du trenger: ( 1 stk):
700 g hvetemel
1 pakke gjær
100 g sukker
3.5 dl melk
120 g smør
ca 6 ss blåbærsyltetøy
50 g hvit sjokolade
1 egg til pensling
litt perlesukker
Slik gjør du:
1. Bland mel, gjær og sukker i en bakebolle. Tilsett lunken melk. Elt godt sammen. Tilsett terninger med smør og elt i 15 minutter etter at smøret er blandet godt inn. Dekk til bollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse.
2. Kjevle deigen utover til et rektangel. Smør på syltetøy og dryss over revet sjokolade. Rull deigen til en pølse. Del den i to på langs ( ikke skjær den helt gjennom på den ene enden).Flett deigen, form den til en hestesko og legg den på et stekebrett med bakepapir. Dekk til med kjøkkenhåndkle og etterhev i omtrent 45 minutter.
4. Pensle fletten med sammenvispet egg, dryss over litt perlesukker og stek fletten midt i ovnen ved 200 grader i cirka 25 minutter. Stektid vil variere fra ovn til ovn.
Leave a Reply