Jeg er kjempe glad i at brødet jeg spiser er tilsatt med masse frø og kjerner. Det gir en nøtteaktig smak som er utrolig godt. Så denne gangen bestemte jeg meg for å fylle brødet med alskens godsaker. Og det må jeg si; dette skal bakes igjen!
Du trenger ( til 1 brød):
1 pakke tørrgjær
0,5 dl lunket vann
1 ts sukker
1 ss hvetemel
200 g sammalt hvete, grovmalt
210 g hvetemel
70 g gresskarkjerner + litt ekstra til toppen av brødet.
130 solsikkekjerner + litt ekstra til toppen/ bunnen av brødet
50 g linfrø
50 g sesamfrø
3 ts salt
4.5 dl lunket vann
Slik gjør du:
1. Lag deigen på følgende måte: I en bolle rører du ut gjær, vann, sukker og 1 ss hvetemel. Ha over plastfolie og la gjæren stå til heving til du ser gjæren reagerer (Det vil si at den blir boblende og “tykk”)
2. I en bakebolle blander du mel, kjerner, frø og salt. Tilsett lunkent vann og gjærblandingen og elt i 10 minutter. Deigen skal være litt klissete. Dryss litt hvetemel på toppen og sett til heving (til dobbelt størrelse)
4. Sett ovnen på 250 grader. Sett en gryte med lokk inn i stekeovnen. (Min gryte rommer 3.6 l / er 23 cm. Sjekk at du har en gryte som tåler å stå i stekeovnen) Når deigen er ferdig hevet, tar du gryta ut av ovnen, strør litt hvetemel og solsikkekjerner i bunnen av gryta. Hvelv deigen ned i gryta, dryss over litt solsikkekjerner og gresskarfrø og sett den tilbake i ovnen – med lokket på. Stek brødet i 30 minutter. Ta så av lokket, senk temperaturen i ovnen til 200 grader og stek videre i cirka 15 minutter.
5. Avkjøles på rist og oppbevares i et kjøkkenhåndkle.
Leave a Reply