Dette er kjempe god ovnsbakt rett som er enkel og rask å lage. I denne varianten brukes brokkoli , gulrot og rødløk, men har du ande grønnsaker i kjøleskapet som du ønsker å bruke kan du selvsagt gjøre det. Du kan spise denne retten som den er eller ha en deilig grønn salat ved siden av.
Du trenger ( til 2 store og 2 små)
Solsikkeolje til steking
1 gul løk
4 fedd hvitløk
1 liten rødløk
1 brokkoli
400 g gulrot
1/2 ts chilipulver
1 boks hermetiserte tomater
1/2 ts chilipulver
1 boks hermetiserte tomater
1 ss kremet balsamico
1 ss tomatpuré
1 ss sitronsaft
1 ss fersk timian
300 g fullkorn penne pasta
olivenolje
olivenolje
1 boks creme fraishe
Salt, pepper
100 g revet ost, for eksempel parmesan og cheddar
smør til smøring av form
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader. Finhakk gul løk og hvitløk. Skjær rødløk i skiver og del brokkolien i små buketter. Skjær gulrot i terninger. Riv ost.
Varm solsikkeolje i en kjele, tilsett gul løk og stek til den har blitt myk og blank. Tilsett så halvparten av hvitløken, chilipulver og gulrotbiter og stek et par minutter til. Tilsett hermetiserte tomater, kremet balsamico, sitronsaft og tomatpure og kok til sausen har tyknet litt, ca 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Ta av platen og tilsett fersk timian.
I mens sausen småputrer koker du opp vann i en kjele. Tilsett pasta og kom litt under halvparten av koketiden som er angitt på pakka. Når det er ca 1 minutt igjen putter du oppi brokkolien. Renn så av vannet, tilsett litt olivenolje og sett til sides.La det avkjøles litt.
Bland resten av hvitløken med creme fraishe. Bland sammen med pastaen og brokkolien. Smør en ildfast form ( ca 16.5 * 25.5 cm). Legg lagvis pastablandingen, tomatsausen og rødløk. Avslutt med ost. Stekes i ovnen i ca 10-15 min, til osten har smeltet og blitt gylden.
Gyri Nævdal says
nam nam!!! 🙂
Lene Engelstad says
Lene Engelstad says
Herlig! 🙂
Camilla says
Hej!
Hvor meget er 1 boks creme fraiche ? (Er fra DK 😀 )
Mvh Camilla
Lene Engelstad says
Hei! Det er 300 g 🙂 Mvh Lene
Tor says
“Gratinert”, ikke “gartinert”? Eller?