– Annonse-
Det sies at gode redskaper er halve jobben og lager du en del mat vil jeg absolutt anbefale å investere i noen gode kniver. Jeg har tidligere skrevet om kjøkkenknivene fra Global, se innlegget her: http://www.ourkitchenstories.no/mine-beste-kjokkenkniver/. Jeg har en stor samling av disse knivene, – de er rett og slett veldig gode. De er sylskarpe og designet for god brukervennlighet. Du vil kjenne at knivene ligger godt i hånda.
Denne gangen ønsker jeg å trekke frem G5 grønnsakskniv som du kan se her : Global G5 grønnsakskniv og Global GSF-24 universalkniv som du ser her: Global GSF-24 universalkniv
G5 grønnsakskniv har et høyt blad som gir god balanse og god kontroll over kniven. Perfekt til å skjære grønnsaker med og også nøtter og mandler. Bladets runding betyr at du kan bruke vuggende bevegelser når du skjærer og således ikke trenger å løfte kniven fra skjærefjøla. Lengde på knivbladet er 18 cm.
GSF-24 Universalkniv er en kniv som er lagd for å klare mindre finesseoppgaver. Kniven er lett og sitter godt i hånda. Du kommer helt inn til de råvarene du jobber med. Jeg liker godt å bruke denne når jeg for eksempel skal skjære frukt, tynne skiver av ulike grønnsaker og når jeg for eksempel skal filitrere appelsiner.
Jeg liker å filitrere appelsinene jeg skal servere i mat. Det ser delikat ut og du får bort alt som ikke skal være med. Denne gangen har jeg lagd en deilig appelsin og fennikelsalat. Den passer perfekt nå i vintertida, og kan gjerne serveres som tilbehør til kylling eller fisk.
Appelsin og fennikelsalat ( 2-3 personer):
50 g ruccola
200 g fennikel, i skiver
1/2 rødløk, i skiver
4 ss granateplekjerner
100 g chevre, i små biter
2 appelsiner, i fileter
1.5 ss grov sennep
salt og pepper
70 g mandler
1 ts rapsolje
1 ts smør
havsalt
Slik gjør du:
Begynn med mandlene: Ha smør og rapsolje i en stekepanne. Når smøret har smeltet, har du i mandler. Stek på middels varme i ca 5 minutter mens du stadig rører i panna. Dryss over med havsalt og la mandlene avkjøles i panna. Når de avkjølt, hakker du de i mindre biter.
Rens og skyld ruccola. Skjær fennikel og rødløk i fine skiver. Lag fileter av appelsinene: Skjær av topp og bunn på appelsinen, skjær av skallet på appelsinen ved å bruke en skarp kniv. Skjær deretter ut fine fileter av appelsinene. Bland ruccola, fennikel, rødløk, chevre, granateple, appelsiner og grov sennep sammen. Smak til med salt og pepper. Topp salaten med mandelene og server.
Leave a Reply