Det er ingen hemmelighet at jeg elsker brød. Ferskt brød eller nybakte rundstykker… det er magisk- rett og slett. Men tross min store kjærlighet for all bakst, så hender det jeg blir lei og har lyst på noe annet.. og da synes jeg yoghurt og granola er helt supert. I granola kan du jo egentlig putte hva som helst av nøtter og frø- så har du ikke det samme som jeg brukte, eller er det noe du ikke liker, – ja da bruker du bare noe annet!I dag har jeg toppet med pasjonsfrukt og bringebær. Pasjonsfrukt synes jeg er helt fantastisk- ikke bare ser den helt magisk vakker ut- men det smaker så godt også.
Vel, da gjenstår det bare å si god frokost!! (Eller lunsj;)
-Linda-
Du trenger:
400 g store havregryn
3 ss quinoa
50 g mandler
100 g nøtter; jeg brukte hasselnøttkjerner, pistasjnøtter og peanøtter
50 g gresskarkjerner
1,5 dl eplejuice
1 dl olivenolje
litt salt
tre never frysetørkede bringebær
Slik gjør du:
Sett ovnen på 150 grader. Hakk nøttene. Bland alle de tørre ingrediensene sammen. Bland deretter inn eplejuice og olivenolje. Hell granolablandingen i et stekebrett kledd med bakepapir. Stekes i ovnen i ca 45 minutter eller til blandingen er gyllen og crispy. Rør i blandingen innimellom. Når granolaen er ferdig og avkjølt, blander du inn hakkede frysetørkede bringebær.
Serveres for eksempel som ovenfor her; med friske bringebær, pasjonsfrukt og gresk yoghurt (enten vanilje eller naturell)
Leave a Reply