Her kommer en ny variant av gratinert pasta, – med meksikanske smaker. Kjempe godt! Noe å vurdere nå som det snart er helg kanskje? Bruk gjerne pasta med litt størrelse. De minste variantene vil fort kunne bli litt overkokt.
Du trenger : ( til 2-3 porsjoner, 1 liten form)
1/2 rødløk
1 snackspaprika
1 maiskolbe
1 boks sorte bønner
160 g pasta
olje til steking
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
1 ts malt ingefær
1/2 ts chilipulver
salt, pepper
lime
120 g ost
rømme til servering
frisk koriander til servering
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 225 grader. Finhakk rødløk. Grovhakk snackspaprika.
2. Varm maiskolben ( etter anvisning på pakken) og skjær av maiskorn. Grovhakk.
3. Kok pasta, cirka halve koketiden av det som er angitt på pakken.
4. Varm olje på i en stekepanne. Ha i krydder ( ikke salt og pepper) og stek et par minutter ( på litt over middels varme). Tilsett løk ( og litt mer olje) og stek et par minutter til.
5. Ha så oppi paprika, mais og skylte, avrente bønner. Stek ytterligere noen minutter. Smak til med salt, pepper og litt saft av lime.
6. Riv ost. Bland bønnene sammen med pastaen og cirka halvparten av osten og hell alt over i en smurt, liten ildfast form.
7. Ha over resten av osten og stek inni ovnen til osten er smeltet og blitt gylden og fin.
8. Server med rømme, litt ekstra lime og frisk koriander
Leave a Reply