Er det ikke nesten slik at alt blir bedre av og grilles? Jeg synes nesten det!! Her har jeg bakt helt fint brød. Så grillet det og toppet med mer fra grillen; nemlig frukt. Også ost så klart. Nam! Dette var altså så godt!!- Så gleder meg til å spise det igjen! Og nå er sommeren her også- så det er perfekt!kos dere i sola:-)
Linda
Du trenger:
1 pakke tørrgjær
0,5 dl lunket vann
1/2 ts sukker
1 ss hvetemel
500 g hvetemel + litt til utbaking
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme
35 g smeltet smør
3,75 dl melk
Topping 1:
olivenolje
Nektariner
mozzarella
ruccola
balsamicoeddik
pinjekjerner
Topping 2:
olivenolje
ruccola
chevre med ramsløk
fikensyltetøy
fiken
Slik gjør du:
Lag deigen på følgende måte: I en bolle rører du ut gjær, vann, sukker og 1 ss hvetemel. Ha over plastfolie og la gjæren stå til heving til du ser gjæren reagerer (Det vil si at den blir boblende og “tykk”) I en bakebolle blander du 500 g hvetemel med salt og kardemomme. Smelt smør i en kjele, tilsett melk og varm melkeblandingen til ca 37 grader. Elt deretter melk og smør blandingen inn i hvetemelet. Ha deretter i den hevede gjæren og elt alt godt sammen i minst 10 minutter. Du skal nå ha en glatt og elastisk deig. Sett til heving (til dobbelt størrelse) Ha deigen i en brødform kledd med bakepapir. Etterhev i ca 3o minutter. Stekes ved 200 grader i ca 35 minutter. Ta brødet ut av formen og avkjøl.
Skjær brødet i tykke skiver og pensle med olivenolje. Del nektariner og fiken i to og pensle snittflaten med litt olje. Grill brød og frukt.
sandwich 1: Del de grillede nektarinene i mindre båter og skjær mozzarella i skiver. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne og sett til side. Legg ruccola på skiven. Topp med mozzarella og nektarinbåter. Ha over pinjekjerner og ringle over med balsamicoeddik.
sandwich 2: Del chevre i skiver. Legg ruccola på skiven, og topp deretter med chevre og fiken. Ha fikensyltetøy over.
Leave a Reply