“Kosesalat” bruker vi å kalle denne salaten.. Fordi dette rett og slett er en salat du lager når du skal kose deg litt ekstra. Den er proppfull av ulike teksturer og smaker og bare se på den fargen! I en kosesalt kan du jo putte i det du selv liker aller best. Jeg måtte ha pesto i…Og parmesanchips, ost, crispy grønnsaker og syrlig eple.
Lene
Du trenger:
250 g penne pasta
olivenolje
ca 40 g parmesan
75 g aspargesbønner, delt i 2 ( etter oppkok )
150 g sukkererter,delt i 2 ( etter oppkok)
salt
1 crispy salat, revet i biter
2 vårløk, i skiver
1/3 rødløk, i skiver
1 avocado, i skiver
1 grønt eple, i tynne staver
1 mozzarella, i biter
pesto:
40 g pinjekjerner
1 botte basilikum
2 fedd hvitløk
30 g parmesan
2 ts sitronsaft
salt, pepper
ca 1 dl olivenolje
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 175 grader. Kok pasta etter anvisning på pakken. Bland inn litt olivenolje i pastaen når den er ferdigkokt og la den avkjøles.
Lag pesto ved å riste pinjekjerner i en tørr panne. Pass på slik at de ikke blir brent. Miks sammen basilikum, hvitløk, pinjekjerner og parmesan ved hjelp av en food processor / med en stavmikser. Tilsett olje litt etter litt og miks godt sammen. Smak deretter til med sitronsaft, salt og pepper. Sett til side.
Lag parmesanchips ved å finrive parmesan i små sirkler på et bakepairkledd stekebrett. ( Du må bruke to brett.) Stek til de er gyldne, cirka 6–8 minutter.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Ha oppi aspagesbønner og la de forvelle i 2 minutter. Tilsett sukkererter når det er ett minutt igjen. Hell av vannet og skyld under kaldt vann.
Riv salat, skjær vårløk, rødløk og avocado i skiver. Skjær eple i tynne staver og del mozzarellaen i biter. Bland pasta, grønnsaker, eple, avocado og mozzarella sammen. Rør inn pesto og topp med sprø parmesanchips.
Ingrid says
Hei! Husk å forvelle sukkerertene også, da de helst ikke skal spises rå
Lene Engelstad says
Hei! Det har du helt rett i, takk for kommentar. Er endret nå 🙂