En av mine favorittretter på bloggen er shakshuka. Det er flere varianter på bloggen og den jeg liker aller best er denne : http://www.ourkitchenstories.no/shakshuka/. Nå var det på tide med en ny variant; grønn shakshuka. Rask og enkel å lage, med mye deilig smak. Når du skal steke eggene er det et hot tips at du først tar i eggehviten ( og sparer plommen i eggeskallet) og steker på lav varme til eggehviten har blitt hvit og fin. Så heller du i eggeplommene over eggehviten og steker videre til plommen har fått satt seg.
Du trenger:
100 g aspargestopper
1 gul løk
4 fedd hvitløk
5 skiver syltet jalapeno
250 g squash
1 ts malt koriander
1 ts spisskummen
1/2 ts cayennepepper
200 g spiseklar spinat
sitronsaft
4 egg
ca 100 g fetaost
fersk koriander
olje til steking
brød til servering
Slik gjør du:
1. Forvell aspargestopper.
2. Finahakk løk, hvitløk og jalapeno. Skjær squash i små terninger.
3. Varm olje i en stekepanne. Stek løken til den blir myk og blank. Tilsett så hvitløk, jalapeno og squash og stek et par minutter til. Tilsett koriander, spisskummen og cayennepepper og stek til krydderet er godt blandet sammen med det andre. Ha oppi litt og litt spinat og stek til spinaten har falt sammen. Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper. Rør inn aspargestoppene.
4. Lag 4 groper i grønnsakene og knekk eggene oppi. (Hvis du vil at eggeplommene skal ligge å skinne øverst på toppen heller du først oppi eggehvitene og tilsetter eggeplommene når eggehviten begynner å bli hvite). Dryss litt salt og pepper over eggene, skru ned på svakeste varme, sett på lokk og stek til eggene har satt seg.
5. Topp retten med smuldret fetaost og hakket koriander. Server med godt brød til.
Leave a Reply