Det er så godt med nybakt brød.. Det er (nesten) noe av det beste som finnes!! Jeg har stekt brødet i en gryte, men du kan selvfølgelig steke det i en vanlig brødform også.
En digg sandwich kan fint utgjøre en enkel middag dersom man har lyst på noe kjapt og enkelt. Vær raus med toppingen- og smaken blir ikke bedre enn råvarene. For at denne sandwichen skal smake fantastisk, må du bruke søte, deilige tomater, en god olivenolje og fersk basilikum.
– Linda-
Du trenger:
1 grovt brød:
375 g sammalt hvete
200 g hvetemel
1 pakke tørrgjør
en klype salt
50 g smør
4,5 dl melk
Til topping:
søte, små tomater
Mozzarella
squash
olivenolje
salt og pepper
sitron
basilikum
balsamicoeddik
smør
Slik gjør du:
Lag brødet slik: bland sammalt hvete, hvetemel, salt og gjær. I en kjele smelter du smør og tilsetter melk. La blandingen bli ca 37 grader. Elt melkeblandingen godt sammen med det tørre, minst 10 minutter. Dekk til med håndkle og hev til dobbelt størrelse. I mens setter du stekeovenen på 250 grader, og setter en jerngryte med lokk inn i ovnen. Når deigen er ferdig hevet hvelver du deigen ned i gryta. Ha på lokk og sett gryta tilbake i ovnen. Stek i 30 minutter. Ta av lokket av gryta, og stek videre i 10 minutter på 200 grader. Avkjøl på rist.
Lag squash og capresesalaten slik: skjær tomater og mozzarella i skiver, hakk basilikum. Bruk en skreller og skjær brede strimler av squashen. I en bolle blander de squash strimlene med litt god olivenolje, salt og pepper, og skvis over litt sitron. Smør et lag med smør på en skive. Legg på mozzarella og tomater. Topp med squashstrimler og hakket basilikum. Avslutt med å ringle basilikumeddik over og et dryss havsalt.
Leave a Reply