Flettebrød smaker kjempe godt og det ser jo også ganske så amazing ut spør du meg! Det er ikke tvil om at flettebrødet med hvitløk og basilikumsmør er veldig populært på bloggen. Har du ikke fått med deg det ser du det her : http://www.ourkitchenstories.no/flettebrod-med-hvitlok-og-basilikumsmor/
Nå ville jeg lage en litt sunnere variant, grovt flettebrød med persillesmør. Passer kjempe godt til en deilig høstsuppe!
Ta for eksempel en titt på denne http://www.ourkitchenstories.no/rask-tomatsuppe-med-parmesan-krutonger/ eller denne http://www.ourkitchenstories.no/gulrot-og-sotpotet-suppe/
Du trenger ( til 2 brød):
400 g sammalt hvete, grovmalt
500 g hvetemel
1 pakke tørrgjær
6 dl h-melk, ca 30 grader
1 egg
3 ss olivenolje
2 – 3 ts salt
100 g smør, romtemperert
4 fedd hvitløk, finhakket
en liten potte bladpersille
hvite og sorte sesamfrø
egg til pensling
Slik gjør du:
Lag deigen ved å blande mel sammen med salt. Tilsett gjær. Varm melk til ca 30 grader. Elt melk inn i det tørre, sammen med egg og olje. Elt i ca 10 minutter. La deigen heve til dobbelt størrelse, minst en time.
Lag smøret slik: hakk persille og bland det sammen med hvitløk og det myke smøret. Kjevle ut deigen til et rektangel, min var ca 60 cm *37 cm. Smør på persillesmøret. Rull sammen slik at du får en lang pølse og del den i to. Bruk en skarp kniv og del hver av pølsene på langs. Tvinn to og to deler sammen slik at du på nytt får to pølser. Hvis du vil samler du endene slik at du får et rundt brød. Etterhev i ca 45 min. Sett ovnen på 200 grader.
Pensle de etterhevde brødene med egg. Strø over sorte og hvite sesamfrø. Stekes i ovnen i ca 20-25 minutter. Serveres med litt ekstra smør, til suppe eller gryte.
Leave a Reply