Det er unektelig et værskifte, og både supper og gryter får en større plass på menyen her. Denne gulrotsuppen har persillerot i seg, noe jeg synes gir en veldig god smak. Dessuten er den veldig barnevennlig. Serveres med parmesankrutonger, eventuelt godt brød.
Du trenger ( til 2 store og 2 små):
1 rødløk
2 fedd hvitløk
600 g gulrot
100 g persillerot
1 stor potet
ca 1 l grønnsakskraft/ buljong
sitron
salt, pepper
olje
fersk bladpersille
4 skiver brød
6-8 ss olivenolje
8 ss revet parmesan
Slik gjør du:
1. Finhakk løk og hvitløk. Del gulrot, persillerot og potet i biter.
2. Varm olje i en kjele og stek løken i noen minutter før du tilsetter hvitløk, gulrot, perillerot og potetbitene. Stek et par minutter.
3. Tilsett grønnsakskraft/buljong og kok til grønnsakene er møre.
4. Kjør suppen glatt med en stavmikser og smak til med saft av sitron, salt og pepper.
5. I mens suppa koker lager du krutonger: skjær brød i terninger. Bland sammen med olje og finrevet parmesan i en bolle. Hell de utover et bakepairkledd stekebrett og stek i ovnen på 180 grader til de er gyldne og sprø.
6. Server suppen med krutonger og grovhakket bladpersille.
Leave a Reply