Jeg elsker hjemmelagde knekkebrød og det er egentlig rart at jeg ofte velger å kjøpe… For det er jo superenkelt å lage! Disse ble spist opp på kun et par dager…så må nok bare lage flere med en gang.
Du trenger:
2 dl sammalt rugmel, finmalt
1 dl sammalt hvete, grovmalt
3 dl havregryn
2 dl linfrø
2 dl sesamfrø
2 dl gresskarkjerner
1 ts salt
1 ts honning
ca 7 dl vann
Topping:
havsalt
sesamfrø
Slik gjør du:
1. Sett stekeovnen på 160 grader varmluft.
2. Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle, tilsett honning og vann og rør til alt er blandet godt sammen.
3. Fordel blandingen på 3 bakepairkledde stekebrett. Bruk en kniv eller en slikkepott ( evt kan du legge bakepaipir over og bruke en kjevle ) og få blandingen jevnt utover. Jeg bruker god tid på denne ( litt kjedelige) prosessen, men slik vil du få jevne, fine knekkebrød. Strø over ekstra sesamfrø og havsalt.
4. Sett brettene inn og la de steke i cirka 10 minutter før du tar de ut og deler opp i biter, ved å bruke en pizzaskjærer.
5. Stek knekkebrødene videre og bytt plass på brettene underveis. Steketiden totalt ble rundt 60-70 minutter i min ovn, men dette vil kunne variere. ( Ps: de ytterste knekkebrødene vil ofte bli ferdig litt først. Jeg bryter av de først og steker de andre litt videre.)
6. Avkjøl knekkebrødene på rist og oppbevar de i en lufttett boks.
Leave a Reply