Dette er kjempe gode horn, som passer perfekt til lunsj, i matpakka, som tilbehør til suppe eller kveldsmat. Bruk gjerne en smaksrik ost, som cheddar eller ridderost. Jeg brukte i tillegg gressløk og bladpersille. Har du ikke ferske urter kan du bruke tørkede. Bruk da litt mindre mengde enn det som står angitt i oppskriften.
Du trenger ( 24 stk) :
650 g hvetemel
200 g sammalt hvete, finmalt
en klype salt
1 pakke tørrgjær
110 g smør
6 dl h-melk
285 g ost, revet
litt ekstra parmesan til topping
8-10 ss finhakkede urter
1 stort egg til pensling
sorte / hvite sesamfrø
Slik gjør du: ( tid : ca 2.5 t)
1. Bland mel, salt og gjær i en bolle. Smelt smør og tilsett melk og varm blandingen til ca 30 grader.
2. Bland væsken inn i det tørre og elt i ca 10 minutter, gjerne ved hjelp av en kjøkkenmaskin. Hev til dobbelt størrelse.
3. Riv ost og finhakk urter og bland det godt sammen.
4. Forvarm ovnen til 225 grader.
5. Del deigen i 3 og kjevle ut hver del til en sirkel. Del så hver sirkel i åtte trekanter.
6. Legg på ost og urter på hver trekant ( på den bredeste siden).
7. Rull sammen hornene fra den bredeste siden og inn mot spissen.
8. Legg hornene på et stekebrett kledd med bakepapir. La dem etterheve i ca 30 minutter.
9. Pensle hvert horn med sammenpisket egg. Finriv litt parmesan over og dryss over sesamfrø.
10. Stek i ovnen i ca 10 minutter ( Steketiden vil variere fra ovn til ovn.)
Kristin Skjølingstad says
Takk for masse spennende inspirasjon! Findus selger frosne ferske urter. De funker perfekt, og er alltid tilgjengelige
Lene Engelstad says
Takk for hyggelig tilbakmelding og tips 🙂