Jeg som elsker sommeren synes ikke alltid det er like stas å tenke på at vi nå går inn i en mørkere og kaldere tid.. Det vil si..egentlig er det mange sider ved høsten jeg liker veldig godt.. Det er bare det at når det er høst så vet jeg det bare blir kaldere og kaldere, mørkere og mørkere… regn og snø om hverandre… Det er jeg ikke alltid like glad i for å si det sånn… Men som sagt synes jeg høsten har mye sjarm tross alt..Og noe av det mest sjarmerende er varme supper og gryter.. Og rødvin..
Her kommer oppskrift på enkel høstsuppe med rotgrønnskaker
Du trenger ( til 4 porsjoner):
1/2 purre
150 g pastinakk
230 g sellerirot
250 g gulrot
100 g persillerot
200 g potet
1 laurbærbad
ca 1 l grønnsaksbuljong /kraft
50 g grønnkål
salt, pepper
frisk timian
smør til steking
Slik gjør du:
1. Skjær purre ( det hvite ) i skiver. Rens og skjær grønnsaker i terninger.
2. Varm smør i en stor kjele. Stek purre i et par minutter før du tilsetter alle grønnsakene. Stek et par minutter til.
3. Tilsett kraft/ buljong og la suppen koke til alle grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper.
4. Tilsett hakket grønnkål på slutten av koketiden. Server med frisk timian.
Leave a Reply