Dette er ikke bollene for deg som ikke liker å bli klissete på fingrene når du spiser. Luftige, sticky ripsboller- utrolig gode og en super måte å bruke rips på, som nå bugner ute i hagen nå.
Du trenger: ( 14 boller)
800 g hvetemel
150 g sukker
1 pk. tørrgjær
1/2 ts kardemomme
4 dl melk
150 g smør, i terninger
Fyll:
100 g sukker
200 g ripsbær
egg til pensling
perlesukker
Slik gjør du:
1. Bland tørrvarene i en bolle. Varm melk til den blir lunken og miks sammen med tørrvarene. Tilsett små terninger med smør til slutt og elt sammen til du har en jevn og fin deig. Du bør elte i cirka 10 –15 minutter etter at smøret er blandet inn deigen. Sett til heving.
2. Når deigen har dobbelt størrelse kjevler du ut et rektangel på cirka 60×40 cm. Dryss over sukker og legg påripsbær over hele flaten. Rull deigen sammen til en pølse og del opp i biter. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir og etterhev i cirka 30 minutter under et håndkle.
4. Forvarm ovnen til 225 grader. Pensle bollene med sammenpisket egg, dryss over perlesukker og stek i 10-12 minutter. (Steketid vil variere fra ovn til ovn.)
Leave a Reply