Her kommer en ny variant av hveteboller, denne gangen med sitron og mandler, en kjempe god kombinasjon.

Hveteboller med sitron og mandler
Du trenger:
800 g hvetemel
150 g sukker
1 pakke gjær
1/2 ts kardemomme
4.5 dl melk
150 g smør, i terninger
Fyll:
skallet av 1 økologosk sitron
40 g skivede mandler + litt til å strø på toppen
2 ss sukker
egg til pensling
Slik gjør du:
1. Bland hvetemel, sukker, gjær og kardemomme i en bolle. Varm melken til den blir lunken og bland sammen med tørrvarene.
2. Tilsett små terninger med smør og elt sammen til du har en smidig deig, minst 10-15 minutter. Sett til heving.
3. Når deigen har hevet til dobbelt størrelse kjevler du et rektangel på cirka 60 * 35 cm. Dryss over finrevet sitronskall, skivede mandler og sukker.
4. Rull deigen sammen til en pølse og del opp i biter. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir og etterhev i 30-45 minutter under et håndkle.
5. Pensle bollene med sammenpisket egg, dryss over lit skivede mandler. Stek på 210 grader i 10-15 minutter eller til bollene er gyldne og lager en hul lyd når du banker på de under.)
Leave a Reply