Denne hvetebolleoppskriften er vår bestemors og det er utrolig stas å teste ut hennes oppskrifter. Vi kan godt huske at hun var glad i å bake…og flink var hun også! Hun skjemmet oss nok litt bort! Vi har hvertfall brukt hennes oppskrift og tilsatt blåbær og marsipan. Det ble kjempe godt! Og så får du brukt litt av marsipanen som er obligatorisk nå som julen nærmer seg.
Du trenger:
800 g hvetemel
175 g sukker
1 pakke tørrgjær
1/2 l melk
1 ts kardemomme
1 ts hjortesalt
150 g smør
ca 110 g blåbærsyltetøy
160 g marsipan, revet
egg til pensling
Elisabeth says
Hei Lene og Linda!
Må bare si at denne oppskriften er en favoritt her i huset om dagen
Klem fra Elisabeth
Lene Engelstad says
Så utrolig koselig å høre!
Terje says
Hei, jeg bor i Tyskland. Kan jeg erstatte Hjortesalt
med bakepulver.
Terje
Lene Engelstad says
Hei! Du kan bare droppe det og kun bruke gjær. Dette er vår bestemors oppskrift og hun brukte hjortesalt i bolledeigen. Men du kan fint lage boller uten 🙂
Terje says
Hei Lene, tusen takk
Lene Engelstad says
Bare hyggelig 🙂