I dag følte jeg for å piffe opp bollene litt, så da lagde jeg en super enkel og super god frosting . Det må jeg si ble en suksess!!
Du trenger ( til ca 16 boller):
800 g hvetemel
175 g sukker
1 pakke ferskgjær
4 dl melk
150 g smør
100 g smør, romtemperert
kanel
kardemomme
sukker
egg til pensling
Frosting:
125 g kremost
50 g romtemperert smør
100 g melis
1 ss sitronsaft
ca 0.5 dl melk
Slik gjør du:
1. Bland mel og sukker i en bolle. Smuldre i gjær. Varm melk til cirka 30 grader og elt sammen med det tørre. Tilsett terninger med smør og elt i 10 minutter etter at smøret er blandet godt inn. Dekk til bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse.
2. Sett smøret på kjøkkenbenken slik at det blir mykt.
3. Når deigen har hevet til dobbelt størrelse kjevler du ut et rektangel på cirka 65*35 cm. Bre et lag med smør over hele leiven. Dryss over ønsket mengde med sukker, kanel og kardemomme. Brett deigen i to, på langs, og kjevle deigen lett igjen. Vær litt varsom når du gjør dette. Skjær remser og tvinn hver av dem før du slår en knute. Sett bollene på stekebrett med bakepapir. Dekk til bollene med et håndkle og etterhev i omtrent 45 minutter.
4. Pensle bollene med sammenvispet egg og stek bollene midt i ovnen ved 225 grader i 10-15 minutter.
5. Lag frosting ved å piske sammen kremost, romtemperert smør, melis, sitronsaft og litt og litt melk til ønsket konsistens. Jeg brukte stavmikser.
6. Topp bollene med frosting og nyt.
Leave a Reply