Det er ingen hemmelighet at vi elsker pizza her i huset. Og vi lager så og si alltid vegetarvarianter. I dag lagde jeg hvit pizza med smørstekt sopp og rødløk. Nam!
Du trenger ( til 2 pizzaer):
Pizzabunn:
400 g mel
2 ts gjær
litt salt
2, 5 dl vann, lunkent
2 ss olivenolje
Topping:
2 fedd hvitløk
2 dl creme fraishe
240 g sopp
1/2 rødløk
ca 160 g smaksrik ost
salt og pepper
smør til steking
ferske urter, som basilikum eller timian
Slik gjør du:
1. Lag pizzadeig; bland mel, gjær og salt i en bolle. Tilsett lunket vann og olje. Elt i 10 minutter. Hev til dobbelt størrelse, cirka 1 time.
2. Forvarm ovnen til høyest antall grader.
3. Finhakk hvitløk. Lag så sausen ved å blande creme fraishe og finhakket hvitløk. Smak til med salt og pepper.
4. Rens sopp og skjær i skiver. Skjær rødløk i skiver og riv ost. Stek sopp i litt smør til soppen har fått en gylden og fin farge.
5. Kjevle ut to pizzabunner. Smør på et lag hvit saus på bunnene. ( Du vil få saus til overs som du kan ha på toppen av pizzaene når de er ferdig stekt. ) Legg først på revet ost, så sopp og rødløk.
6. Stek pizzaene til de er gyldene og sprø, cirka 10 minutter. Topp pizzaene med ferske urter, samt litt ekstra hvit saus.
Jannicke says
Kjempegod pizza – dette blir nok en fast fredagsvariant her i huset! Nam
Lene Engelstad says
Så hyggelig å høre!! 🙂
Åge says
Hva slags ost pleier du å bruke til denne varianten?
Lene Engelstad says
Beklager sent svar. Du kan bruke cheddar og parmesan, vellagret gulost etc