I min familie elsker vi pizza. Vi spiser det som oftest en gang i uka. Da må man jo også varierer litt i topping. Denne kombinasjonen med tynne skiver av squash, spinat og grønn chili er kjempe god. Selv om det er smaken som teller mest, er det helt klart viktig at maten også ser delikat ut. Noen ganger liker jeg å holde meg til en farge når jeg lager en rett og denne gangen ble det deilkate grønnfarger. Husk at styrken på chili varierer i stor grad, så smak til slik at du får en pizza som passer din gane.
Lene
Du trenger:
Til bunn ( to små pizzaer):
http://www.ourkitchenstories.no/spicy-pizza-med-grillet-aubergine-og-sote-plommetomater/
Topping:
Hvit saus:
3 fedd hvitløk, finhakket
1 håndfull bladpersille, finhakket
1 boks creme fraishe
salt og pepper
ca 2⁄3 squash, i tynne skiver
2 sjalottløk, i tynne skiver
1 grønn chili, finhakket
100 g ost, for eksempel cheddar og parmesan, revet
1 mozzarella, revet i små biter
200 g spinat
solsikkeolje
2 håndfuller pinjekjerner, ristet
havsalt og pepper
Slik gjør du:
Lag pizzadeigen; bland mel og salt i en bolle. Tilsett gjær, lunket vann og olje. Elt i 10 minutter og hev til dobbelt størrelse.
Sett stekeovnen på 300 grader ( eller det som er høyest på din ovn.) Finhakk hvitløk og persille. Bland sammen med creme fraishe. Smak til med salt og pepper og sett kaldt.
Skjær squash og sjalottløk i tynne skiver og finhakk chili. Riv ost. Stek squashskivene i en tørr grillstekepanne til de har fått en gylden overflate. ( Du kan bruke vanlig stekepanne om du ikke har grillstekepanne.) Skyld og rens spinat og stek det i en stekepanne med litt olje på middels varme til spinaten faller litt sammen. Krydre med salt og pepper.
Kjevle ut to pizzaer. Smør på et lag med hvit saus på hver av bunnene. Legg på revet ost, spinat, squash, sjalottløk og chili. Dryss over litt salt og pepper og stek nederst i ovnen, i cirka 10 minutter. Steketid vil varierer fra ovn til ovn.
Mens pizzaen steker rister du pinjekjerner i en tørr kjele. Pass på at de ikke brenner seg. Når pizzaen er ferdig legger du på ristede pinjekjerner. Server med resten av sausen.
Gyri Nævdal says
Populært og godt i familien 🙂 Spesielt hos de over 15 🙂
Lene Engelstad says
Ja denne passer nok ekstra godt for de som liker litt sterk mat 🙂