Denne enkle gryten passer perfekt på en kald vinterdag når du har behov for noe varmende og smakfullt. Den er både enkel og rask å lage.
Du må investere i en del krydder, men disse holder seg lenge i kjøkkenskapet og kan benyttes i mange forskjellige retter. Topp gryta med cashewnøtter og fersk koriander og server med ris og nanbrød om ønskelig.
Du trenger ( til 2 store +2 små)
solsikkeolje til steking
300 g søtpotet
300 g gulrot
200 g potet
1 gul løk
3 fedd hvitløk
1 ss finhakket ingefær
1 ss garam masala
2 ts malt spisskummen
2 ts malt koriander
2 ts gurkemeie
2 ts malt kardemomme
1 /2 ts malt nellik
1/2 ts chilipulver
1 kanelstang
et par klyper salt
2 ss tomatpure
1 boks kokosmelk (400 ml)
3 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
1 ts brunt sukker
1 sitron
3 ss naturell yoghurt
1 pakke grønne linser ( 285 g)
100 g grønne erter
et par håndfuller cashewnøtter
fersk koriander
ris
nanbrød
Slik gjør du:
Skrell søtpotet, gulrot og potet og skjær de i middels store biter. Kok de møre i en kjele med vann, cirka 5 minutter. Renn av vannet og sett til side.
Del løken i båter. Kjør løk, hvitløk, ingefær, alle krydderne ( unntatt kanelstang ), salt og tomatpuré til en fin masse ved hjelp av en foodprocessor. Varm solsikkeolje i en dyp stekepanne / wokpanne. Tilsett kryddermassen og kanelstang og stek noen minutter.
Tilsett kokosmelk, vann, grønnsaksbuljong, sukker og saft av cirka 3⁄4 sitron. La alt småputre i 20 minutter. Fjern kanelstangen fra sausen, tilsett yoghurt og rør godt sammen. Smak om du trenger mer salt eller sitron.
Renn av linsene og skyld i kaldt vann. Tilsett grønnsaker, linser og de grønne ertene i sausen. Topp gryten med cashewnøtter og fersk koriander. Server med nanbrød og ris om ønskelig.
Hanne Jørstad says
Hvor mange personer passer denne oppskriften til?
Lene Engelstad says
Hei! Vi var to store og to små som spiste denne.
Titti says
Skal ikke linsene koke noe?
Lene Engelstad says
De bare blandes sammen med den varme sausen når den står på plata.. De blir gjennomvarme på 1-2-3;) ( Du bruker de som er ferdig kokte)
Cecilie Bruås says
Denne var kjempegod! Takk for oppskriften 😀
Lene Engelstad says
Så hyggelig å høre, takk for tilbakemelding 🙂
henriette herredsen says
kan man lage denne tre dager i forveien? og sette i kjøleskap
Lene Engelstad says
Hvis den kjøles raskt ned og oppbevares i lufttett boks i kjøleskapet bør det gå bra..