Det er spådd kjempe bra vær på østlandet denne uka, og da passer denne salaten perfekt! En varm vårdag skriker rett og slett etter en frisk og superdigg salat, proppfull av gode smaker.. Sprø, friske grønnsaker, risnudler, peanøtter, korinander, syrlig dressing… Trenger jeg si mer??
-Lene-
Du trenger ( til 2 personer ) :
2 gulrøtter
1 liten agurk
1/4 liten rødkål
ca 80 g bønnespirer
100 g brede risnudler
2 rause neve peanøtter
1 raus neve koriander
ca 1/2 rød chili, finhakket
Dressing:
saft av 2 lime
2 ts asiatisk fiskesaus
2 ts riseddik
3 ts brunt sukker
Slik gjør du:
Tilbered risnudler etter anvisning på pakken. Det er viktig å følge anvisningen, slik at du ikke får nudler som klebrer seg sammen. Del gulrøtter, agurk og rødkål i tynne strimler. (Fjern den myke kjernen fra agurken.) Bland sammen avkjølte risnudler, gulrøtter, agurk, bønnespirer , rødkål, finhakket chili og peanøtter. ( Mengden chili vil variere etter hva slags type chili du bruker.) Grovhakk koriander. Bland ingrediensene til dressingen godt sammen i en skål. Rett før servering blander du inn koriander i salaten og ringler over litt av dressingen. Tilsett resten av dressingen etter smak og behag.
Leave a Reply