Jeg bare måtte ta med denne klassikeren på bloggen, på tross av at den er fylt med sukker og kanel og ikke frukt og bær. Det er alltid en suksess å servere disse herlighetene, så det er bare å sette i gang å bake.
Du trenger ( til 16 boller):
800 g hvetemel
175 g sukker
1 ts kardemomme
1 ts hjortesalt
1 pakke ferskgjær
4 dl melk
150 g smør
100 g smør
kanel
sukker
perlesukker
egg til pensling
Slik gjør du:
1. Bland mel, sukker, kardemomme og hjortesalt i en bolle. Smuldre i gjær. Varm melk til cirka 30 grader og elt sammen med det tørre. Tilsett terninger med smør og elt i 10 minutter etter at smøret er blandet godt inn. Dekk til bollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse.
2. Sett smøret på kjøkkenbenken slik at det blir mykt.
3. Når deigen har hevet til dobbelt størrelse kjevler du ut et rektangel på cirka 65*35 cm. Bre et lag med smør over hele leiven. Dryss over ønsket mengde med sukker og kanel. Brett deigen i to, på langs, og kjevle deigen lett igjen. Vær litt varsom når du gjør dette. Skjær remser og tvinn hver av dem før du slår en knute. Sett bollene på stekebrett med bakepapir. Dekk til bollene med et håndkle og etterhev i omtrent 45 minutter.
4. Pensle bollene med sammenvispet egg, dryss over litt perlesukker og stek bollene midt i ovnen ved 225 grader i 10-15 minutter.
Angela says
It looks delicious but I don’t speak norwegian. Coud you please send me the recipe in english?
Thank you so much
Angela