Jeg har før nevnt at jeg er veldig glad i å spise supper i hverdagen. Denne gangen ble det en kremet tomatsuppe med sitron og basilikumkrutonger. Denne suppa er rett og slett fløyelsmyk og perfekt til kjølige vinterdager.
Du trenger ( til 2 personer):
600 g tomater
ca 5 ss olivenolje
2 ts brunt sukker
2 ss tørket oregano
4 fedd hvitløk
ca 2 ss sitronsaft
3 dl fløte
1 dl vann
chiliflakes
salt, pepper
Sitron og basilikumkrutonger:
3 skiver loff
4 ss olivenolje
skall av 1/2 sitron
chiliflakes
en liten hånfull basilikum, finhakket
Slik gjør du: ( Tid: ca 1 t)
1. Sett ovnen på 180 grader. Bruker du store tomater; skjær de i biter. Legg de over i en ildfast form, dryss over brunt sukker og tørket oregano og ringle over olivenolje. Skrell hvitløk og legg de sammen med tomatene. (De skal være hele). Dryss over litt salt og pepper og bland alt godt sammen. Bak i ovnen i ca 45 minutter
2. Forbered brødkrutongene: skjær loffskivene i terninger. ( Jeg beholdt skorpen på.) Bland terningene med olivenolje, revet sitronskall og et dryss med chiliflakes. Sett til side.
3. Når tomatene er ferdig setter du krutongene i ovnen og steker i ca 10 minutter. Rør litt underveis. Bland inn finhakket basilikum når krutongene er ferdig.
4. Putt tomater, all saft og hvitløk i en blender og tilsett kremfløte og vann. Kjør til fløyelsmyk suppe. Smak til med sitron, salt, pepper og chiliflakes.
5. Ønsker du en varmere suppe; varm den litt i en kjele. Server suppen med krutongene.
Leave a Reply